Glutenvrye Crunchies

Een van die dinge wat ek in hierdie reis saam met my seun ervaar het, is dat voor sy onverdraagsaamheid teenoor gluten, is dat hy as 'n groeiende seun enigiets en alles sou eet en wanneer hy uitvind dat hy nie meer gluten kan eet nie, was dit moeilik om sien sy gesig wanneer ons die weeklikse inkopies doen en hy sien al die goed wat hy vroeër geëet het en nie meer kan nie.

Ek weet daar is produkte daar buite vir Coeliakie en gluten- en koringintoleransie.

Ek weet dat daar maatskappye daar buite is wat glutenvrye produkte maak en dit verkoop, maar nie almal kan dit koop nie.

So ek moes aanlyn soek vir resepte wat my seun kan help, wat ek gevind het en hier sal deel sodat julle kan probeer. Ek het ook my eie resepte geneem wat ek geweet het my seun geniet en dit bietjie aangepas sodat hy sy gunstelingmaaltye en -nageregte kan geniet.

Crunchies

  • 250 g margarien
  • 2 eetlepels stroop
  • 1 koppie Glutagon All Purpose glutenvrye meel
  • 1 koppie klapper
  • 2 koppies
  • 'n ruim knippie sout
  • 1 teelepel koeksoda
  • 1 koppie suiker

Metode:

Smelt stroop en margarien saam in mikrogolf.

Meng droë bestanddele.

Meng saam, dit sal 'n krummelrige gemors wees, moenie bekommerd wees nie, druk dit styf in 'n groot oondpan.

Bak by 180 grade celcius vir ongeveer 20 minute tot goudbruin.

Sny terwyl dit warm en sag is en na 'n paar minute van afkoeling, verwyder uit pan en plaas op koerantpapier en kombuishanddoek om oortollige olie te verwyder en hard te word.

Geniet dit!