Paasbolletjies

Glutenvrye warmkruisbroodjies is 'n variasie van die tradisionele warmkruisbroodjies wat geskik is vir mense wat gluten in hul dieet moet vermy. Hier is 'n resep vir glutenvrye warm kruisbroodjies:

Bestanddele:
1 eetlepel gis
1 koppie suiker
1½ koppies melk (warm)
4 koppies Glutagon alledaagse glutenvrye meel
¼ koppie psylliumskil
2 tl kaneelpoeier
2 teelepels alle speserye of gemengde speserye (allspice, naeltjies en neutmuskaat)
½ tl sout
1½ koppies sultanas
Slegs 1-2 lemoene skil
3½ eetlepels botter (gesmelt)
3 eiers
1 tl asyn of 2 tl suurlemoensap
4 tl bakpoeier

Kruisings: ½ koppie meel gemeng met 5 eetlepels water
Glaseersel: 1 e appelkooskonfyt met 2 e water (verhit 30 sekondes in mikrogolfoond)
Let wel: sultana's en lemoenskil kan vervang word met 'n pakkie koekmengselvrugte

Metode:
Meng al die bestanddele saam, laat rys vir 'n uur op 'n warm plek bedek met plastiek
Gebruik groot muffinpan om individuele broodjies te maak aangesien die deeg te loperig is om aparte broodjies in 'n skinkbord te maak.
Jy kan 'n plastieksak gebruik met die hoek afgesny om kruisies op broodjies te maak as jy nie 'n rypbuis het nie.
Laat rys vir 'n uur op 'n warm plek, maar moenie bekommerd wees as dit nie baie hoog rys nie, die bakpoeier sal dit help om die res van die pad te rys en vir jou die perfekte tekstuur aan die broodjies gee.
Bak by 180 grade Celsius tot mes skoon uitkom
Bedruip met glans terwyl dit nog warm is.

Geniet dit!