Glutenvrye uieringe
’n Maklike resep vir glutenvrye uieringe.
Bestanddele
- 1-2 groot uie
- 1 koppie rysmeel
- ¼ koppie Glutagon tapiokameel (of mieliestysel)
- 1 teelepel paprika
- ½ teelepel knoffelpoeier
- ½ teelepel sout
- ¼ teelepel gemaalde swartpeper
- ¼ teelepel rooipeper (opsioneel)
- 1¼ koppies verkoelde glutenvrye bier (of koolzuurhoudende water)
Vir Braai
- Canola of groente-olie
Instruksies
-
Skil en sny die uie in ½-duim dik ringe en hou eenkant.
-
In 'n groot bak, klits die rysmeel, tapiokameel, paprika, knoffelpoeier, sout, swartpeper en rooipeper (indien gebruik) saam.
-
Voeg die verkoelde bier of koolzuurhoudende water geleidelik by die droë mengsel, terwyl jy aanhoudend klits totdat jy 'n gladde, gietbare, effens dik beslag het. Pas die vloeistof aan na gelang van die absorpsievermoë van jou meel indien nodig.
-
Verhit die olie tot 175°C in ’n groot, swaarboompot, maak seker jy gebruik genoeg dat dit 2 duim se diepte in die pan bedek.
-
Werk in sarsies, bagger elke uiering in die beslag, maak seker dat dit eweredig bedek is, en gooi die bedekte uieringe versigtig in die warm olie.
-
Braai tot goudbruin en bros, sowat 2 minute.
-
Dreineer op papierhanddoeke. Bedien en geniet.