Glutenvrye Mini Kaaskoekies

Glutenvrye mini-kaaskoekies is die perfekte nagereghappie!

Bestanddele

  • 1 ¼ koppie tuisgemaakte glutenvrye graham cracker krummels
  • 2 eetlepels ligte bruinsuiker (verpak)
  • 5 eetlepels botter (gesmelt)
  • 500 g roomkaas (kamertemperatuur)
  • ½ koppie suurroom (kamertemperatuur)
  • 2 groot eiers (kamertemperatuur)
  • ½ koppie gegranuleerde suiker
  • 2 teelepels suiwer vanielje-ekstrak
  • 1 teelepel suurlemoensap

Instruksies

  • Voorverhit oond tot 175°C. Voer ’n 12-koppie-muffinpan met kolwyntjie-voerings uit.
  • Om die kors te maak: maak die Tuisgemaakte Graham-beskuitjies fyn in 'n voedselverwerker of deur die koekies in 'n plastiekbergingssak te plaas en dit met 'n koekroller of jou hande fyn te druk. Roer die krummels, bruinsuiker en gesmelte botter saam. Voeg ongeveer 1½ eetlepels van die mengsel onder in elke muffin-omlyn en druk vas om 'n kors te maak.
  • Klits kamertemperatuur roomkaas met 'n menger op lae-medium vir 1-2 minute tot donsig. Klits kamertemperatuur suurroom, eier, suiker, vanielje en suurlemoensap by. Om klonte te vermy, maak seker dat jou bestanddele kamertemperatuur is. Sien wenke in resepnotas oor hoe om bestanddele vinnig na kamertemperatuur te bring.
  • Gebruik 'n gesmeerde koekielepel en verdeel die kaaskoekvulsel eweredig tussen korsies, en vul die muffinvoerings tot bo. Bak vir 20 minute, totdat hulle net begin verbruin. Wanneer jy die kaaskoeke uit die oond haal, sal hulle pofferig wees, maar sink sodra hulle afkoel. Koel heeltemal af en bedek dan en verkoel vir ten minste 3 uur tot oornag. Laat ontdooi vir 2-3 minute voor jy uit die muffinpan haal. Bedien eenvoudig of saam met jou gunsteling toppings.

Notas

  • Gebruik kamertemperatuur bestanddele om klonte in die kaaskoekbeslag te vermy.
  • Jy kan bestanddele vinnig tot kamertemperatuur bring deur dit vir 2-3 minute in 'n bak met warm water te plaas.
  • Moenie bekommerd wees as jou kaaskoeke bo-op kraak nie.