Glutenvrye Aandete Rolletjies

Maklike glutenvrye aandeterolletjies wat lus vir sagte en smaaklike brood sal bevredig. Die resep het ook 'n suiwelvrye opsie.

Bestanddele

  • 3 koppies Glutagon alledaagse glutenvrye meel
  • 1 teelepel sout
  • 1 ¾ teelepels vinnige gis/kitsgis
  • 1 ¼ koppies warm melk (suiwelvrye amandel-, cashew- of klappermelk)
  • ¼ koppie ongesoute botter, saggemaak (plant gebaseer )
  • 2 eiers (kamertemperatuur)
  • ½ koppie heuning
  • 1 teelepel appelasyn
  • 2 eetlepels ongesoute botter, gesmelt (vir suiwelvry, plantgebaseerde)
  • Voeg die glutenvrye alledaagse meel, sout in 'n groot bak.
  • Voeg die gis by die glutenvrye meelmengsel deur 'n klein gaatjie met jou vinger in die meel te maak en gooi die gis in die gat.
  • Gooi warm melk oor die gis.
  • Voeg die sagte botter, eiers, appelasyn en heuning by die bak en meng tot heeltemal gemeng. (2-3 minute) Jy sal dalk die kante moet afskraap om seker te maak dat al die meel goed met die bestanddele gemeng is. Die deeg sal taai wees.
  • Spuit twee 9 duim koekpanne met kooksproei. Ek hou daarvan om metaalpanne te gebruik, maar jy kan 'n glaspan gebruik.
  • Plaas die deegballetjies in die panne met 'n roomyslepel. Spuit jou roomyslepel met kooksproei om te help dat die deeg nie vassit nie.
    Neem 'n klein spatel en maak die bokant van die deeg glad.
    Jy moet 8 deegballetjies om elke pan hê en 1 deegbal in die middel. Hierdie resep maak 18 rolle.
  • Bedek die panne met 'n kombuishanddoek en laat rys op 'n warm plek vir 1 uur.
  • Voorverhit jou oond tot 200°C.
  • Bak die rolle op die middelste rak vir 14-16 minute. Hulle sal mooi goudkleurig ligbruin word. Hou asseblief jou oond dop want alle oonde verskil.
  • Smelt 2 eetlepels botter en borsel die bokant van die rolletjies voor opdiening. Geniet dit!
  • Die rolletjies is die beste as dit warm geëet word. As jy enige oorblyfsels het, bêre in 'n lugdigte houer en verhit weer voor jy eet.