Glutenvrye Sjokoladeskyfiekoekies
'n Maklike resep vir glutenvrye sjokoladekoekies wat in net 8 minute gebak word sonder afkoeltyd.
Bestanddele
- 1 koppie ongesoute botter, versag ( Vir suiwelvrye gebruik plantgebaseerde botter. )
- ¾ koppie gegranuleerde suiker
- ¾ koppie bruinsuiker, verpak
- 1 teelepel melasse
- 1 teelepel suiwer vanielje-ekstrak
- 1 groot eier
- ½ teelepel koeksoda
- ½ teelepel bakpoeier
- ½ teelepel sout
- 2 ½ koppies Glutagon alledaagse glutenvrye meel
- 2 koppies sjokolade skyfies
Instruksies
-
Voorverhit oond tot 180°C.
-
Klits die sagte botter, gegranuleerde suiker en bruinsuiker in 'n groot bak tot romerig.
-
Voeg die eier, melasse en suiwer vanielje-uittreksel by die bottermengsel en meng tot heeltemal gemeng.
-
Voeg die glutenvrye meel, koeksoda, bakpoeier en sout by die bottermengsel en meng tot heeltemal gemeng.
-
Roer óf die sjokoladeskyfies met 'n lepel by of gebruik jou menger op laag om die sjokoladeskyfies by die koekiebeslag te meng.
-
Skep 'n afgeronde eetlepel of gebruik 'n gesmeerde koekie. Plaas die koekies 2 duim uitmekaar op 'n perkament-gevoerde bakplaat.
-
Bak vir 8-10 minute totdat hulle begin goudbruin word (die middelpunte van die koekies sal sag wees). Hou asseblief jou oond dop want alle oonde verskil.
-
Verkoel en bêre oorskiet in 'n lugdigte houer. Geniet dit!