Maklike glutenvrye kaneelrolletjies

Glutenvrye kaneelrolletjies

Ek is baie opgewonde om hierdie resep vir maklike glutenvrye kaneelrolletjies te deel!

Hierdie glutenvrye kaneelrolletjies word gemaak met net 'n paar eenvoudige bestanddele en neem net 'n bietjie meer as 'n uur om te maak. Hulle kan ook voor die tyd gemaak word deur die deeg oornag te verkoel, of die rolletjies kan ook gevries word.

Maklike glutenvrye kaneelrolletjies

Die maklikste resep om glutenvrye kaneelrolletjies te maak! Sagte, donserige en klewerige kaneelrolletjies bedek met roomkaas of vanieljeryp. Hierdie glutenvrye kaneelrolletjie-resep bevat ook opsies om dit oornag te maak of om dit te vries.
Voorbereidingstyd 15 minute
Kooktyd 15 minute
Rystyd vir deeg 40 minute
Totale tyd 1 uur 10 minute
Porsies kaneelrolletjies
Kalorieë 424 kcal

Bestanddele

Glutenvrye deeg

  • ½ koppie gegranuleerde suiker
  • 1 koppie melk, verhit tot 110°-115°F (Jy kan vervang met onversoete amandelmelk.)
  • 1 eetlepel kitsgis/snelgis
  • ¼ koppie ongesoute botter, gesmelt en afgekoel (Jy kan vervang met suiwelvrye/veganiese botter.)
  • 2 groot eiers, kamertemperatuur (Bring heel eiers tot kamertemperatuur deur die eiers (nie gekraak nie) in 'n bak met warm water vir ongeveer 5 minute te plaas.)
  • 1 teelepel appelasyn (Jy kan vervang met suurlemoensap.)
  • 3 ¼ koppies Glutagon alledaagse glutenvrye meel met xantangom ( Nie alle handelsmerke glutenvrye meel word aanbeveel vir gisbak nie. )
  • 2 teelepels glutenvrye bakpoeier
  • ¼ teelepel sout
  • ½ koppie swaar slagroom, warm (Jy kan vervang met volmelk, ingemaakte volvet klappermelk, of onversoete amandelmelk.)

Kaneelvulsel

  • ¼ koppie ongesoute botter, saggemaak (Jy kan vervang met suiwelvrye of veganiese botter.)
  • ½ teelepel vanielje-ekstrak
  • 1 koppie bruinsuiker, verpak
  • eetlepels gemaalde kaneel

Roomkaasversiersel

  • 170g roomkaas, saggemaak (Jy kan vervang met suiwelvrye roomkaas. Jy sal dalk meer poeiersuiker moet byvoeg aangesien suiwelvrye roomkaas baie sag is. )
  • koppie ongesoute botter, saggemaak (Jy kan vervang met suiwelvrye/veganiese botter.)
  • 2 koppies versiersuiker
  • 1 teelepel vanielje-ekstrak
  • teelepel sout

Vanieljeversiersel

  • 2 koppies versiersuiker
  • 5 eetlepels melk (Jy kan onversoete amandelmelk of water vervang.)
  • 1 teelepel vanielje-ekstrak

Instruksies

Vir die deeg:

  • Om die eiers tot kamertemperatuur te bring: Plaas die heel eiers (nie gekraak nie) in 'n klein bakkie met warm water vir 5 minute.
  • Verhit die melk tot 43°-46°. Ek mikrogolf die melk in 'n glas maatbeker vir 1 minuut. Ek gebruik ook 'n termometer om die temperatuur na te gaan. As jou melk te warm is, sal dit die gis doodmaak. Die melk moet soos warm badwater voel. Gooi die warm melk in 'n groot mengbak.
  • Voeg die kristalsuiker by die warm melk en roer om te kombineer.
  • Gooi die kitsgis oor die melkmengsel, bedek met 'n kombuishanddoek en laat dit vir 1-2 minute opborrel.
  • Smelt die botter in 'n glas maatbeker of klein bakkie. Laat die botter afkoel.
  • Klits die kamertemperatuur eiers in 'n klein bakkie. Voeg die geklitste eiers en die appelasyn by die mengbak. Meng totdat die bestanddele gekombineer is.
  • Voeg die Glutagon-glutenvrye meel , glutenvrye bakpoeier en sout by die mengbak.
  • Voeg die gesmelte botter by die meelmengsel en meng vir 1-2 minute, of totdat die bestanddele heeltemal gekombineer is. Skraap die kante van die bak af.
  • Verander die aanhegsel aan die deeghaak en meng op medium spoed vir 3-5 minute. Jou deeg sal begin wegtrek van die kante van die bak. Die deeg sal klewerig en sag wees. Moenie meer meel byvoeg nie! Glutenvrye gisdeeg is sagter as tradisionele gisdeeg.
  • Plaas die deeg in 'n gesmeerde, hittebestande bak (ek gebruik 'n hittebestande glas- of metaalbak). Maak jou hande nat met warm water en vryf die deegbal om dit glad te maak. Hierdie stap voeg ook vog by vir die styging. Bedek die bak met kleefplastiek.
  • Plaas die bak met die deeg binne-in 'n groter hittebestande bak. Verhit 2 koppies water in die mikrogolf vir 2 minute. Gooi die warm water versigtig in die groter bak, en moenie water in die bedekte deegbak kry nie. Bedek die bakkies met ’n kombuishanddoek en laat die deeg vir 20 minute rys.
  • Meng in 'n klein bak die versagte ¼ koppie botter en die vanielje-uittreksel saam tot gemeng en glad.
  • Meng die bruinsuiker en kaneel in 'n ander klein bak.
  • Spuit 'n stuk perkamentpapier met glutenvrye kooksproei of smeer met olie/botter. Plaas die uitgeryste deeg bo-op die gesmeerde perkamentpapier, bestrooi die bokant van die deeg met 1 eetlepel glutenvrye meel en vorm die deeg in 'n reghoek. Bestuif jou koekroller met glutenvrye meel en rol die deeg uit tot sowat 1 cm dik en 30x35 cm reghoek.
  • Smeer die bottermengsel met 'n spatel bo-oor die uitgerolde deeg tot by die rande.
  • Sprinkel die bruinsuikermengsel oor die botter. Klop met jou hande.
  • Gebruik die rand van die perkamentpapier en vou die langste rand op om die rol te begin. Rol die deeg stadig, hou dit styf, om 'n stompvorm te vorm.
  • Sny die deegstomp in die helfte. Sny dan elke helfte in 6 gelyke rolle. Ek gebruik tandvlos om die deeg maklik te sny.
  • Plaas die rolletjies in 'n gesmeerde 22×33 cm oondbak. Ek gebruik glutenvrye klapperolie-sproei.
  • Verhit die swaar room in die mikrogolf vir 30 sekondes. Gooi die warm room oor die kaneelrolletjies.
  • Plaas die kaneelrolletjies op die middelste rak van jou oond. Draai jou oond na 190°C. Dit is die tweede styging. Sodra jou oond op temperatuur kom (190°C), bak die rolle vir 15-20 minute tot lig goudbruin. Kontroleer asseblief jou rolle by die 15-minute punt.
  • Maak die roomkaas of vanieljeryp.
  • Laat die kaneelrolletjies vir 'n paar minute afkoel voordat dit ryp word. Geniet dit!
  • Bêre oorskiet in 'n lugdigte houer. Herverhit in die oond by 175°C vir 10-15 minute of individueel mikrogolf vir 20-30 sekondes.

Vir die roomkaasryp:

  • Klits roomkaas, botter, vanielje-uittreksel en sout in 'n mediumgrootte bak saam tot glad. Voeg die versiersuiker een koppie op 'n slag by en meng tot glad. Moenie die ryp verkoel nie. Hou dit by kamertemperatuur totdat die kaneelrolletjies gebak is. Smeer die roomkaasryp op die warm kaneelrolletjies.

Vir die vanieljeversiersel:

  • In 'n mediumgrootte bak, roer al die bestanddele saam tot glad. Smeer die versiersel oor die warm kaneelrolletjies.

Oornag Cinnamon Rolls

  • Jy kan maklik hierdie glutenvrye kaneelrolletjies voor die tyd maak. Bedek die ongebakte kaneelrolletjies met kleefplastiek en plaas dit dan oornag in die yskas. Wanneer jy gereed is om te bak, bring die kaneelrolletjies tot kamertemperatuur.
  • Plaas die kaneelrolletjies op die middelste rak van jou oond. Draai jou oond na 190°C. Dit is die tweede styging. Sodra jou oond op temperatuur kom (190°C), bak die rolle vir 15-20 minute. Kontroleer asseblief jou rolle by die 15-minute punt.

Vries kaneelrolletjies

Jy kan ook hierdie glutenvrye rolletjies vries. Hulle kan gevries word voordat jy dit bak of nadat hulle gebak en heeltemal afgekoel is.

Om te vries voor bak :

  • Nadat die deeg opgerol is met die vulsel binne en gesny is, kan die rolle gevries word. Bedek die pan met foelie en plaas dan in die vrieskas.
  • Wanneer jy gereed is om te bak, laat die deeg oornag in die yskas ontdooi en bring dit dan tot kamertemperatuur.
  • Plaas die kaneelrolletjies op die middelste rak van jou oond. Draai jou oond na 190°C. Dit is die tweede styging.
  • Sodra jou oond op temperatuur kom (190°C), bak die rolle vir 15-20 minute. Kontroleer asseblief jou rolle by die 15-minute punt.

Om te vries na bak :

  • Laat die kaneelrolletjies heeltemal afkoel. Draai die rolle met foelie toe en plaas dit dan in 'n plastiekvriessak of in 'n vrieskas-veilige houer.
  • Wanneer dit gereed is om te eet, ontdooi die kaneelrolletjies tot kamertemperatuur. Verhit die rolle in die oond teen 350 ° F vir 10-15 minute of individueel in die mikrogolf vir 20-30 sekondes.

Voeding

Porsie: 1 porsie | Kalorieë: 424 kcal | Koolhidrate: 73 g | Proteïen: 6 g | Vet: 14 g | Versadigde vet: 8 g | Poli-onversadigde vette: 1 g | Mono-onversadigde vette: 4 g | Transvet: 1 g | Cholesterol: 68 mg | Natrium: 116 mg | Kalium: 157 mg | Vesel: 4 g | Suiker: 48 g | Vitamien A: 473 IE | Vitamien C: 1 mg | Kalsium: 120 mg | Yster: 2 mg