Maklike glutenvrye sjokoladekoek

'n Maklike resep vir 'n glutenvrye sjokoladekoek bedek met sjokolade-botterroomryp. Niemand sal weet dat hierdie klam en ryk sjokoladekoek glutenvry is nie!

Bestanddele

Koek:

  • 1 koppie melk
  • 1 eetlepel wit asyn of suurlemoensap
  • 2 koppies Glutagon alledaagse glutenvrye meel
  • ½ teelepel glutenvrye bakpoeier
  • 1 teelepel koeksoda
  • 1 teelepel sout
  • ½ teelepel gemaalde kaneel (opsioneel)
  • ¾ koppie onversoete kakaopoeier
  • 9 eetlepels ongesoute botter, saggemaak
  • 2 koppies gegranuleerde suiker
  • 1 teelepel suiwer vanielje-ekstrak
  • 2 groot eiers
  • ¾ koppie kookwater

Sjokolade Botterroom Frosting

  • 1 koppie ongesoute botter, saggemaak
  • 2 teelepels suiwer vanielje-ekstrak
  • ¼ teelepel suiwer amandel uittreksel
  • 1 koppie onversoete kakaopoeier
  • 1 knippie sout
  • 4 koppies gepoeierde suiker
  • 3 eetlepels melk

Instruksies

Glutenvrye Sjokoladekoek

  • Voorverhit oond tot 175°C.
  • Sny perkamentpapier vir die onderkant van jou twee 9-duim-koekpanne en spuit met kooksproei.
  • Voeg die wit asyn (of suurlemoensap) by die 1 koppie melk om die tuisgemaakte karringmelk te maak.
  • Voeg glutenvrye meel, sout, koeksoda, bakpoeier, kakaopoeier en kaneel in 'n mediumgrootte bak. Roer om die bestanddele te kombineer.
  • Verroom die sagte botter en gegranuleerde suiker in 'n groot bak met 'n menger tot donsig.
  • Voeg die eiers en suiwer vanielje-ekstrak by die bottermengsel en meng tot heeltemal gemeng.
  • Voeg die meelmengsel by die bottermengsel en meng tot heeltemal gemeng. Skuif die kante af indien nodig.
  • Voeg die tuisgemaakte karringmelk by die koekbeslag en meng tot heeltemal gemeng.
  • Voeg die kookwater by die beslag en meng tot heeltemal gemeng.
  • Gooi die helfte van die beslag in die eerste gesmeerde 9-duim-koekpan en gooi dan die res van die beslag in die tweede gesmeerde 9-duim-koekpan.
  • Bak op die middelste rak vir 30-35 minute. Hou asseblief jou koeke dop want alle oonde verskil. Kontroleer die middel van die koek deur 'n tandestokkie in te steek om seker te maak dit is gaar. Jy sal ook sien hoe die kante van die koek van die kant van die pan wegtrek.
  • Laat die koeke heeltemal afkoel voordat dit ryp word. Ek koel my koeke op 'n bakrak af.

Sjokolade Botterroom Frosting

  • In 'n groot bak room botter tot glad met 'n menger.
  • Voeg die suiwer vanielje- en amandelekstrak by die botter. Meng tot heeltemal gekombineer.
  • Voeg die kakaopoeier by en meng tot heeltemal gemeng.
  • Voeg die gepoeierde suiker een koppie op 'n slag by die bottermengsel en meng tot heeltemal gemeng.
  • Voeg die melk by die ryp en klits dit tot glad en smeerbaar.