Maklike glutenvrye bloubessiemuffins

’n Maklike resep vir glutenvrye bloubessiemuffins. Hierdie sagte glutenvrye bloubessiemuffins word met eenvoudige bestanddele gemaak en in slegs 30 minute gebak!

Bestanddele

  • ¾ koppie melk ( Vir suiwelvrye gebruik onversoete amandelmelk. )
  • 2 teelepels wit asyn of suurlemoensap
  • koppie botter, saggemaak
  • 1 koppie gegranuleerde suiker
  • 2 groot eiers
  • 1 teelepel suiwer vanielje-ekstrak
  • ¼ teelepel suiwer amandel uittreksel
  • 1 ¾ koppies Glutagon glutenvrye meel alledaagse meel
  • 2 teelepels glutenvrye bakpoeier
  • ½ teelepel koeksoda
  • ½ teelepel sout
  • 2 teelepels Glutagon glutenvrye meel alledaagse meel
  • 2 koppies bloubessies ( vars of bevrore bloubessies. As jy bevrore gebruik, moenie die bevrore bloubessies ontdooi nie. )
  • 2 eetlepels rou suiker

Instruksies

  • Voorverhit die oond tot 180°C.
  • Voer 'n muffinpan uit met kolwyntjievoerings of spuit met kooksproei.
  • Voeg die wit asyn (of suurlemoensap) in 'n groot maatbeker by die melk en roer om te kombineer. Laat staan ​​vir 5 minute in die yskas om koud te bly. (tuisgemaakte karringmelk)
  • In 'n groot mengbak, room die sagte botter en suiker saam met 'n menger tot donsig.
  • Voeg die eiers, suiwer vanielje-uittreksel en suiwer amandelekstrak by en meng tot gemeng en glad.
  • Voeg die glutenvrye meel, bakpoeier, koeksoda, sout by en meng saam tot heeltemal gemeng en glad.
  • Gooi die tuisgemaakte karringmelk (melk-en-asynmengsel) by die beslag en meng tot glad. Die beslag sal dik wees. Moenie te veel meng nie.
  • Sprinkel die 2 teelepels van die glutenvrye meel oor die bloubessies in 'n mediumgrootte bak. Roer die bloubessies versigtig om dit met die glutenvrye meel te bedek.
  • Vou die meelbestrooide bloubessies liggies by die muffinbeslag in.
  • Gebruik 'n gesmeerde roomyslepel of maatbeker, skep die beslag in gevoerde bak/gaar bespuite muffinpan.
  • Sprinkel die bokant van die muffins met die suiker (rou suiker).
  • Bak op die middelste rak vir 25-30 minute of totdat die bokante goudbruin is en 'n toetspen wat in die middel geplaas is, skoon uitkom. Hou asseblief jou oond dop want alle oonde verskil.
  • Laat die muffins vir 3-5 minute in die muffinpan afkoel en beweeg dan na 'n afkoelrak. Geniet dit!
  • Bêre die heeltemal afgekoelde muffins in 'n lugdigte houer.