Wortelkoek
deur Lyndall KriedemannGlutenvrye wortelkoek is 'n heerlike nagereg wat perfek is vir diegene wat gluten in hul dieet moet vermy. Hier is 'n resep vir glutenvrye wortelkoek:
Bestanddele:
1 Boks Gracious Bakers Vanilla Kitspap
3 eiers
60g gesmelte botter
120ml room
60ml water
1 1/2 tl gemaalde kaneel
1 koppie gerasperde wortel
40g gekapte okkerneute
vir die ryp
225g roomkaas saggemaak
12 koppies botter saggemaak
1/4 koppie verpoeierde eritritol
4 eetl room
1 tl vanielje-ekstrak
meer okkerneute vir versiering
Aanwysings
1. Voorverhit oond tot 180C
2. Voer ’n broodpan met bakpapier uit
3. Klits die eiers in 'n groot bak. Voeg botter, room, water en kaneel by en meng goed.
4. Meng jou Gracious Bakers Vanieljepap stadig by totdat jy 'n beslagkonsekwentheid kry.
5. Roer die gerasperde wortel en okkerneute by tot goed gemeng.
6. Gooi in jou broodpan en Bak vir 40 - 50 minute tot gaar, Haal uit die oond en laat heeltemal afkoel terwyl jy jou ryp maak.
7. Verroom jou botter en roomkaas saam tot glad. Voeg eritritol en vanielje by en hou aan om te meng.
8. Voeg die room 1 eetlepel op 'n slag by terwyl jy meng totdat die ryp lekker donsig word.
9. Smeer ryp bo-op jou heeltemal afgekoelde koek, versier en bedien.