Wortelkoek

Glutenvrye wortelkoek is 'n heerlike nagereg wat perfek is vir diegene wat gluten in hul dieet moet vermy. Hier is 'n resep vir glutenvrye wortelkoek:

Bestanddele:

1 Boks Gracious Bakers Vanilla Kitspap

3 eiers

60g gesmelte botter

120ml room

60ml water

1 1/2 tl gemaalde kaneel

1 koppie gerasperde wortel

40g gekapte okkerneute

vir die ryp

225g roomkaas saggemaak

12 koppies botter saggemaak

1/4 koppie verpoeierde eritritol

4 eetl room

1 tl vanielje-ekstrak

meer okkerneute vir versiering

Aanwysings

1. Voorverhit oond tot 180C

2. Voer ’n broodpan met bakpapier uit

3. Klits die eiers in 'n groot bak. Voeg botter, room, water en kaneel by en meng goed.

4. Meng jou Gracious Bakers Vanieljepap stadig by totdat jy 'n beslagkonsekwentheid kry.

5. Roer die gerasperde wortel en okkerneute by tot goed gemeng.

6. Gooi in jou broodpan en Bak vir 40 - 50 minute tot gaar, Haal uit die oond en laat heeltemal afkoel terwyl jy jou ryp maak.

7. Verroom jou botter en roomkaas saam tot glad. Voeg eritritol en vanielje by en hou aan om te meng.

8. Voeg die room 1 eetlepel op 'n slag by terwyl jy meng totdat die ryp lekker donsig word.

9. Smeer ryp bo-op jou heeltemal afgekoelde koek, versier en bedien.